Lapsi roti 18 stuks
Lapsi roti bestaat uit 18 kleine roti’s (puri’s). Je zet twee puri’s op elkaar en smeert de
vulling (lapsi) er op en rolt de puri dicht. Het is gebruikelijk om een set van negen puri’s
te maken.
Benodigdheden puri’s: 500 gram meel, 350 water, ghee.
Neem het meel en het water en kneedt het geheel tot een zachte substantie.
Maak er nu achttien kleine balletjes van. Rol ze uit tot dunne, platte roti’s.
Zet een diepe pan op het vuur en doe er ghee in en laat het heet worden. Ook hier zorg
je er voor dat de puri’s ondergedompeld zijn in de ghee. Doe de puri’s acht seconden er
in en draai het dan om. Je kan dus in snel tempo alle 18 puri’s frituren. Laat ze allen
uitlekken op een stuk keukenpapier.
Vervolgens gaan we de lapsi (vulling) van de puri’s maken.
Benodigdheden: 250 gram meel, 150 gram bruine suiker, 600 ml melk, handvol rozijnen.
Neem een kom en doe het meel erin. Doe het koude of lauwe melk erin en roer het
geheel. Voeg de suiker erbij.
Neem een zeef en giet het geheel in een andere kom. Alle klonters blijven achter in de
zeef.
Vul een diepe pan met een beetje ghee. Doe de mengsel erin en blijf goed roeren.
Voeg op het laatst de rozijnen toe. Bak het geheel en let er op dat je een substantie
krijgt die lijkt op rijstepap. Als het geheel dik en papperig is, dan is het klaar.