Recept Roth

Roth 5 stuks

Benodigdheden:
400 gram meel,
250 ml melk,
250 gram bruine suiker
en ghee om erin te frituren.

Bereiding:
Zet in een hoge pan het melk en voeg de suiker erbij en wacht tot deze gesmolten is in het melk. Haal daarna de pan van het vuur en laat het melk afkoelen. Doe het meel in een kom en voeg het melk erbij.
Kneed het meel tot het zacht wordt. Dit is het moeilijkste onderdeel en tevens het belangrijkste. Het resultaat hangt af van hoe goed je het hebt gekneed.
Zet het geknede meel weg voor een korte periode. Daarna maak je vijf balletjes die even groot zijn. Neem wat meel en rol de balletjes uit tot roti; niet te dun en plat, maar een beetje dik (ong. 1 cm).
Doe in een diepe pan flink wat ghee en laat het heet worden. De roth moet helemaal ondergedompeld zijn in de ghee zodra je deze in het vuur doet.
Bak ze op middelmatige vuur mooi goudbruin.