Zware mishandeling en poging tot doodslag Hindoe priester van Shree Raam Mandir Wijchen

Zware mishandeling en poging tot doodslag Hindoe priester van Shree Raam Mandir Wijchen.

Op woensdag 6 juni j.l. is een van de priesters van de Shree Raam Mandir (Hindoe tempel) in het Gelderse Wijchen zwaar mishandeld. Voor aanvang van de dagelijkse middagdienst omstreeks 12:30 uur, werd de 65 jarige Eerwaarde heer Jaipalsingh Lalbahadoersing op de parkeerplaats van de Hindoe tempel van achteren aangevallen door twee personen. De daders die zich in de aangrenzende struiken verborgen hielden hadden handschoenen aan en droegen bivakmutsen. Verder waren zij gekleed in donkere trainingspakken.

Op de vastgelegde camerabeelden is te zien hoe de priester van achteren is aangevallen en hoe de daders de priester hebben geschopt en met een stok op zijn hele lichaam en hoofd hebben geslagen.

Vervolgens hebben ze hem in bewusteloze toestand achtergelaten en hebben zijn mobiele telefoon meegenomen. Vermoedelijk om te voorkomen dat het slachtoffer hulpdiensten kon bellen. De politie heeft de telefoon in onbruikbare toestand teruggevonden.

Er is aangifte gedaan van poging tot doodslag, zware mishandeling en beroving. De politie is bezig met het onderzoek naar de daders.

Na de nodige medische ondersteuning en rust is de priester heel langzaamaan begonnen zijn taken als priester in de tempel te hervatten.

Het bestuur van de Shree Raam Mandir verafschuwt de mishandeling van de priester. Dit zinloze geweld op het terrein van de tempel, vlak voor de eredienst voor God in de middag voelt als een aanslag op de tempel en de hieraan verbonden gemeenschap.

Het bestuur streeft ernaar dat de 3 dagelijkse erediensten evenals de overige gebedsdiensten, cursussen, rondleidingen voor scholen en verenigingen, huwelijken, diverse vieringen en alle overige activiteiten in de Shree Raam Mandir door blijven gaan.

Zolang de daders echter vrij rondlopen heerst er gevaar en is er grote bezorgdheid.

Wij hebben daarom uw hulp nodig. Mocht u informatie hebben over deze zaak dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800 7000. U wordt vriendelijk verzocht dit bericht te delen.

Bij voorbaat dank,

Jai Shree Raam.

Bestuur Shree Raam Mandir Wijchen.

 

Shree Raam Mandir
Stationslaan 18
6602 BP Wijchen
024-6425883
06-19915465